Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.11.2009 14:30 - Коя е Ke$ha - прочети първи историята й!
Автор: hitbox Категория: Музика   
Прочетен: 851 Коментари: 0 Гласове:
0



Ke$ha безспорно е едно от най-горещите имена на сцената в момента. По-малко от месец след премиерата на дебютния й сингъл TiK-ToK, той вече е в Топ 20 на официалните класации за сингли в почти всички страни, като дори достигна номер 1 в Австралия и Нова зеландия. Наистина впечатляващ старт за младата певица. Но коя всъщност е Ke$ha?

Родена на 1 март 1987 г. в San Fernando Valey, Los Angeles, истинското й име е Kesha Rose Sebert.  Майка й – Pebe Sebert също е певица и композитор, и малката Kesha прекарва много време с нея в студиото. През 1991 г. семейството се мести в Nashville. Още на 17 г. обаче нашата сладурана решава, че ще търси своята реализация именно в музикалния бизнес. Тя напуска училище и се връща в Los Angeles.

Тогава тя среща Dr. Luke (писал и продуцирал супер хитове и албуми на изпълнители от ранга на Kelly Clarkson, Britney Spears, Ciara, Katy Perry, Flo Rida, Paris Hilton, Kelis, Avril Lavigne, Leona Lewis, Pink, Backstreet Boys, Daughtry, The Veronicas и др.

В началото обаче не всичко тръгва като приказка – Kesha работи с няколко малки продуценти като студиен музикант, прави концерти в неизвестни клубове, ходи по прослушвания, а вечер работи като сервитьорка. В същото време прави всичко възможно да пробие като солов изпълнител – композира свои собствени песни, а една вечер дори нахлува в имението на Prince, за да му даде демо с нейни парчета!

Големият коз на певицата се оказват именно силният й характер, характерен глас и уменията й да композира хитове. Постепенно тя започва да се налага, нейни парчета озвучават различни ТВ продукции – сериали (The Hills, Degrassi: The Next Generation) и MTV предавания (My Super Sweet 16, Teen Cribs). Тя е сред композиторите на This Love на The Veronicas и Lace And Leather на самата Britney Spears, а също така участва във видеото на I Kissed A Girl на Katy Perry.

Истинският пробив за Kesha обаче идва, когато Dr. Luke я препоръчва на Flo Rida, а рапърът я включва в парчето си Right Round. Следва и TiK-ToK – дебютен суперуспешен сингъл за певицата, който вече влезе на шесто място в Британската класация за сингли и е на 16 позиция в САЩ! Вокалите на Kesha пък могат да бъдат чути и в новите албуми на Pitbull и Taio Cruz!

Hitbox.bg пожелава успех на суперчаровната певица!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hitbox
Категория: Музика
Прочетен: 1051467
Постинги: 62
Коментари: 328
Гласове: 39
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол